Skip to content

Zaterdag vooraankondiging

“Respecteer mijn rechten, juist nu!”

Morgen start de International Week of Respecting Childbirth. In deze week vragen we dit jaar extra aandacht voor een respectvolle geboorte, te allen tijde. Dat geldt ook en juist nu, ten tijde van deze Corona-pandemie, waarin we met z’n allen voor flinke uitdagingen staan. De geboorte van een kind en de eerste 1000 dagen hebben grote invloed op de rest van het leven. Niet alleen in een pandemie is dat zo, maar ook in conflictgebieden en andere stressvolle, enerverende omstandigheden. Daarom blijft het belangrijk om daar samen met het grootste respect mee om te gaan.

Wederzijds respect bevordert een goede sfeer en daarmee een goede baring.

We doen in deze week een extra oproep aan alle zorgverleners in de geboortezorg om de rechten van de barende vrouw te respecteren. Voor iedereen is het belangrijk zich gezien en gehoord te voelen en dit geldt zeker tijdens de intense gebeurtenis van de bevalling. De impact van een bevalling laat een blijvende indruk achter. Een zwangere is pas beschermd door haar rechten als deze rechten ook worden gerespecteerd. Samen voor een respectvolle geboortezorg, te allen tijde.

Hoe wil jij dat de barende vrouw zich jouw begeleiding herinnert? Hoe heb jij je bevalling ervaren en hoe beïnvloedt dat je praktijkvoering?

Foto: Caromama, erkend lid van keurmerkgeboortefotografie.

Back To Top